Κεφτεδάκια από πλιγούρι γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά (για έξι άτομα) - İçli Köfte (6 Kişilik)

Υλικά
1 Kg λεπτό πλιγούρι
1/2 Kg ψιλοαλεσμένο άπαχο κιμά
2 αυγά
1 ποτήρι του νερού αλεύρι
3 ποτήρια του νερού νερό
(για να μουλιάσει το πλιγούρι)
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Χυμό τριών λεμονιών
1 ματσάκι μαϊντανό
8 ποτήρια νερό (για το βράσιμο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για το γέμισμα
250 gr μοσχαρίσιο κιμά
125 gr μαργαρίνη
6 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια
1 ποτήρι του τσαγιού αλεσμένα καρύδια
Μαυροπίπερο,
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

α) Για το εσωτερικό μέρος των κεφτέδων.

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια ή περάστε τα από το μπλέντερ. Καβουρντίστε τον κιμά σε ένα τηγάνι.

Μόλις απορροφηθεί το ζουμί του προσθέστε την μαργαρίνη. Προσθέστε στα υλικά το κρεμμύδι και ψήστε το για μισή ώρα.

Προσθέστε το αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Μόλις κρυώσει αφήστε το στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει.

Β) Για το εξωτερικό μέρος των κεφτέδων.

Στο μεταξύ βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο ταψί και ρίξτε αυτό 3 ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε το να μουλιάσει αφού το πρώτα το σκεπάσετε. Μόλις το πλιγούρι απορροφήσει το νερό αφήστε το να φουσκώσει για μια ώρα.

Πάνω από το πλιγούρι προσθέστε τον κιμά, την σάλτσα, μια κουταλιά του γλυκού κύμινο , ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα δύο αυγά. Αφού βρέξετε τα χέρια σας με μισό ποτήρι νερό αρχίστε να ζυμώνετε. Μόλις απορροφηθούν όλα ταυλικά μεταξύ τους αρχίστε να πλάθετε την ζύμη μέχρις ότου να μην κολλούν στα χέρια σας. Καθώς ζυμώνετε πασπαλίστε τα με ένα ποτήρι αλεύρι. Μέχρι να μαλακώσει εντελώς το πλιγούρι κάπου κάπου ρίχνετε λίγο νερό και συνεχίστε το ζύμωμα.

Αφού πάρετε από το μίγμα με το πλιγούρι κομμάτια σε μέγεθος αυγού, ανοίξτε(σαν πιτάκια) με τον αντίχειρα σας ένα λακουβάκι και στριφογυρνώντας το στα χέρια σας φτιάξτε το εξωτερικό μέρος των κεφτέδων. Από το μίγμα το οποίο είχατε φυλάξει στο ψυγείο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού στο κενό που δημιουργήσατε στην ζύμη για το εξωτερικό των κεφτέδων προσθέστε και ένα κουταλάκι του τσαγιού καρύδια κα στην συνέχεια κλείστε το πλάθοντας το σε μπαλάκια.

Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε χυμό 3 λεμονιών και 8 ποτήρια νερό και βράστε το. Όταν αρχίζει να βράζει το νερό ρίξτε μέσα τους κεφτέδες και βράστε τους.Όταν οι κεφτέδες αρχίζουν να βγαίνουν πάνω από το νερό, πάρτε τους με ένα σουρωτήρι. Σερβίρετε τους ζεστούς με φέτες λεμονιού

Σημείωση: Μπορείτε επίσης αν επιθυμείτε να τους τηγανίσετε σε λάδι και να τους σερβίρετε.

πηγή: nepisirsem.com

No comments:

Post a Comment

Followers