| Υλικά | ||||
|
![]() |
|||
Εκτέλεση
α) Για το εσωτερικό μέρος των κεφτέδων.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια ή περάστε τα από το μπλέντερ. Καβουρντίστε τον κιμά σε ένα τηγάνι.
Μόλις απορροφηθεί το ζουμί του προσθέστε την μαργαρίνη. Προσθέστε στα υλικά το κρεμμύδι και ψήστε το για μισή ώρα.
Προσθέστε το αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Μόλις κρυώσει αφήστε το στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει.
Β) Για το εξωτερικό μέρος των κεφτέδων.
Στο μεταξύ βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο ταψί και ρίξτε αυτό 3 ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε το να μουλιάσει αφού το πρώτα το σκεπάσετε. Μόλις το πλιγούρι απορροφήσει το νερό αφήστε το να φουσκώσει για μια ώρα.
Πάνω από το πλιγούρι προσθέστε τον κιμά, την σάλτσα, μια κουταλιά του γλυκού κύμινο , ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα δύο αυγά. Αφού βρέξετε τα χέρια σας με μισό ποτήρι νερό αρχίστε να ζυμώνετε. Μόλις απορροφηθούν όλα ταυλικά μεταξύ τους αρχίστε να πλάθετε την ζύμη μέχρις ότου να μην κολλούν στα χέρια σας. Καθώς ζυμώνετε πασπαλίστε τα με ένα ποτήρι αλεύρι. Μέχρι να μαλακώσει εντελώς το πλιγούρι κάπου κάπου ρίχνετε λίγο νερό και συνεχίστε το ζύμωμα.
Αφού πάρετε από το μίγμα με το πλιγούρι κομμάτια σε μέγεθος αυγού, ανοίξτε(σαν πιτάκια) με τον αντίχειρα σας ένα λακουβάκι και στριφογυρνώντας το στα χέρια σας φτιάξτε το εξωτερικό μέρος των κεφτέδων. Από το μίγμα το οποίο είχατε φυλάξει στο ψυγείο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού στο κενό που δημιουργήσατε στην ζύμη για το εξωτερικό των κεφτέδων προσθέστε και ένα κουταλάκι του τσαγιού καρύδια κα στην συνέχεια κλείστε το πλάθοντας το σε μπαλάκια.
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε χυμό 3 λεμονιών και 8 ποτήρια νερό και βράστε το. Όταν αρχίζει να βράζει το νερό ρίξτε μέσα τους κεφτέδες και βράστε τους.Όταν οι κεφτέδες αρχίζουν να βγαίνουν πάνω από το νερό, πάρτε τους με ένα σουρωτήρι. Σερβίρετε τους ζεστούς με φέτες λεμονιού
Σημείωση: Μπορείτε επίσης αν επιθυμείτε να τους τηγανίσετε σε λάδι και να τους σερβίρετε.

No comments:
Post a Comment