Κεμπάπ Ηφαίστειο - Yanardağ Kebabı

Υλικά
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον ρεντέ
1 κουταλιά της σούπας γάλα
αρκετό αλάτι, μαυροπίπερο, μπαχαρικά για κιμά, κύμινο
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί(θρυμματισμένες)
1 ασπράδι
2 πίτες
3 μετρίου μεγέθους πατάτες
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του νερού στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Για το τηγάνισμα: 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τις πίτες στον φούρνο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και το τηγανίζουμε. Βάζουμε τις πίτες μόλις ζεσταθούν στα πιάτα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε επάνω το βούτυρο με το κόκκινο πιπέρι που έχουμε τηγανίσει. Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε και αυτούς σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και τις πατάτες και τις τοποθετούμε στα πιάτα την μια δίπλα στην άλλη. Προσθέτουμε και τους κεφτέδες. Χτυπάμε το γιαούρτι και το ρίχνουμε επάνω. Ψήνουμε τις ντομάτες με το λάδι και το σκόρδο .Στη συνέχεια το προσθέτουμε με ποικιλόχρωμο τρόπο επάνω στους κεφτέδες και τις πατάτες και το σερβίρουμε ζεστό.

πηγή: nepisirsem.com

No comments:

Post a Comment

Followers