Λουκουμάδες - Lokma Tatlisi

Υλικά
2 αυγά
Μισό πακέτο μπέκιν πάουντερ (5 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Λίγο αλάτι
Πέντε γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για το τηγάνισμα: 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
Για το σιρόπι: 2 ποτήρια του νερού νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
Πασπάλισμα: Καρύδια ή καρύδα

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Στην συνέχεια για να φτιάξετε την ζύμη, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύετε. Προσθέστε το σπορέλαιο στην κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Παίρνετε με την βοήθεια ενός κουταλιού μικρά κομμάτια από την ζύμη και τα τηγανίζετε. Όταν τηγανηθούν και από τις δύο πλευρές βγάζουμε τους λουκουμάδες από το λάδι και ρίχνουμε αμέσως πάνω τους το κρύο σιρόπι. Αφήνετε τους λουκουμάδες να απορροφήσουν το σιρόπι και τους σερβίρετε μετά από μια ώρα.

Καλή όρεξη…

Σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε για το τηγάνισμα μικρό τηγάνι. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λάδι.

πηγή: ozlemkaracam.blogcu.com

No comments:

Post a Comment

Followers