Σπιτικό Κεμπάπ με γιαούρτι - Yoğurtlu Ev Kebabı

Υλικά
Υλικά
250 γρ. κιμά
4 κομμάτια αράβικες πίτες
2 ποτήρια του νερού γιαούρτι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
Μαυροπίπερο
Αλάτι
Dressing πάνω από το κεμπάπ:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του τσαγιού πάπρικα
1 κουταλάκι του τσαγιού ξερό δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Ζυμώστε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαυροπίπερο και το αλάτι. Στο μεταξύ βουτώντας τα χέρια σας στο νερό πλάθετε τους κεφτέδες σε σχήμα μπάλας. Βάζετε τους κεφτέδες σε αλάδωτο αντικολλητικό τηγάνι και τους γυρίζετε συνέχεια. Τοποθετήστε τους κεφτέδες στην πιατέλα σερβιρίσματος. Στην συνέχεια, ζεσταίνετε τις πίτες και μοιράζετε τους κεφτέδες μέσα σε αυτές. Ρίχνετε από πάνω το γιαούρτι με το σκόρδο.
Πρίν το σερβίρετε, σε ένα τηγάνι βάζετε βούτυρο και σε αυτό τηγανίζετε τον ξερό δυόσμο μαζί με την πάπρικα και τα ρίχνετε επάνω από το κεμπάπ.
Χωρίς να περιμένετε σερβίρετε!

πηγή: nepisirsem.com

No comments:

Post a Comment

Followers