Υλικά |
Ένα λίτρο γάλα
6 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας τούρκικο καφέ
Για την καραμέλα:
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
|
| |
Εκτέλεση
Πρώτα πρώτα ετοιμάστε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάλτε ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη. Ψήστε την μέχρι να γίνει καραμέλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα χτυπήστε το γάλα, τον καφέ και την ζάχαρη. Μην το αφήσετε να βράσει. Μόλις το γάλα γίνει χλιαρό προσθέστε τα αυγά τα οποία πρώτα έχετε χτυπήσει. Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, μοιράστε την στις φόρμες για κρεμ καραμελέ. Αφήστε την μερικά λεπτά για να κρυώσει. Στην συνέχεια το μίγμα με το γάλα αφού το σουρώσετε, μοιράστε το πάνω από την καραμέλα με την βοήθεια μιας κανάτας. Βάλτε τις φόρμες της κρέμας καραμελέ σ' ένα ταψί. Βάλτε στον πάτο του ταψιού λίγο κρύο νερό και ψήστε στους 150 C βαθμούς.
πηγή:
portakalagaci.com
No comments:
Post a Comment